IT 2018-11-28T10:09:13+00:00

IT og digital dannelse

På Skanderborg Realskole er IT og digital dannelse aktivt integreret i skolens dagligdag.

Fra 0. klasse bliver de digitale læringsmiljøer arbejdet ind i undervisningen ved brug af de muligheder, der er på skolen. Det er fx brug af egen computer eller skolens bærbare og stationære elevcomputere i undervisningslokalerne, hvor der er også er interaktive tavler og wifi, og der kan reserveres iPad klassesæt, lånes robotter eller bookes tid i dedikeret computerrum for de mindre elever.

Fra 4. klasse anbefaler vi, at eleverne har deres egen computer med i skole, og computeren bliver dermed en del af skoletasken for den enkelte elev. Læs mere om vores IT-profil, digitale læremidler, it-værktøjer og køb af egen computer på vores webportal ireal.dk

Vi anvender materialet ”Dit Liv på nettet” fra Center for Digital Pædagogik på 3.+4.+6.+8. årgang og skolen har en trivselslæseplan for alle årgange, hvor også den digitale trivsel og sikkerhed er i fokus. Den digitale dannelse foregår i alle fag i skolen ud fra skolens værdier: Digital faglighed – Digitalt ansvar – Digitalt samarbejde – Digital tryghed – Digital engagement.

I løbet af skoleåret har vi desuden følgende IT-initiativer:

0. kl. Introduktion til computere og websider. Programmering med Bee-Bot.
1. kl. Undervisningsforløb med digital dannelse, IT-kompetencer og programmering med  Bee-bot og Scratch Junior.
2. kl. Undervisningsforløb med digital dannelse og IT-kompetencer. Gennemgang og dialog om ”Dit Liv på nettet”.
3. kl. Faste ugentlige lektioner med digital dannelse, IT-kompetencer og en række digitale værktøjer fra iREAL. Samt programmering med Scratch og Lego WeDo.
4. kl. Faste ugentlige lektioner med digital dannelse, IT-kompetencer og programmering med Scratch, Ultrabit og Lego WeDo. Introduktion til  Office 365. Gennemgang og dialog om ”Dit Liv på nettet”.
5. kl. Forløb med programmering med Lego MindStorm.
6. kl. Faste ugentlige lektioner med digital dannelse, IT-kompetencer og en række digitale værktøjer fra iREAL og Office 365. Samt programmering med Lego MindStorm. Gennemgang og dialog om ”Dit Liv på nettet”.
7. kl. Lektioner med digital innovation: Kodning og design af applikationer med MITs App Inventor
8. kl. Lektioner med digital innovation: Kodning af hjemmesider med SublimeText. Gennemgang og dialog om ”Dit Liv på nettet”.
9. kl. Lektioner med digital innovation – Kodning og design af robotter med MindStorm og Fabel